De største fejl i networking, som du også begår

Kender du det med, at du endelig har taget dit bedste business dress på og ankommer til et netværksarrangement og går igen uden at have fået nye kontakter?
Det vil jeg her give nogle tips til at undgå.

1) Du glemmer at lytte: Du kender typen, der oversælger sig selv som en anden Sælger-Helge, eller den stille type der sidder over i hjørnet som en lille stille Karen-Kedelig. Begge dele er ikke vejen frem i networking.
For at være en aktiv lytter må du sætte dig selv til side efter en kort og forberedt introduktion på 20 sekunder, brug en masse HV-spørgsmål og kig personen i øjnene.

2) Icebreakers: Du aner ikke, hvad du skal bryde isen med og ender med en masse pinlig tavshed, imens du spytter i din drink. Men hvis du spørger:
”Hvordan kender du værten for arrangementet?”, ”hvordan kom du ind i branchen?”, så virker du åben og interesseret. Vær ikke bange for smalltalk, og lad modparten tale størstedelen af tiden.

3) Afslutning: Du kommer til at tale med den samme person for længe og glemmer at mingle. Når du føler, at I har udvekslet interesser og talt i en passende tid, kan det være svært at komme videre. Her må du helst sige: ”Tak for en virkelig spændende samtale – undskyld mig lige, men jeg har en, jeg lige skal nå at hilse på”. Det er høfligt, og I kan lige udveksle visitkort, før du fortsætter med at mingle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *